Joulukonsertti Lilla Villanissa 9.12. klo 14

Tunnelmallisessa joulukonsertissa kuultiin rakkaimpia joululauluja ja myös yhteislaulua. Konsertissa esiintyi TangoMaestro-kilpailutaipaleen finalisteja.

Kiitos upeasta illasta Lilla Villanille ja mahtavalle yleisölle!

Sirja Suonpää-Väänänen

Ensimmäinen TangoMaestro Sirja Suonpää-Väänänen on harrastanut laulamista reilut 10 vuotta, jolloin hän aloitti lauluopinnot Keravan musiikkiopistossa. Sirja on menestynyt muissakin laulukilpailuissa ja hän on solistina yhtyeissä Sirjakatri & Yläwire ja Tanssiorkesteri Reijo Ingman. Hän myös lausuu runoja.

Konsertissa Sirjalta kuullaan mm. kappale Tulkoon joulu.

P1000465

Anne Lehtonen

Tämän vuoden finalistille Anne Lehtoselle musiikki on ollut rakas harrastus jo pienestä tytöstä lähtien tavalla tai toisella. Aikuisiällä karaoke vei ensin mennessään ja sitten Anne esiintyikin jo mm. tanssiorkesterin solistina.

Tangon merkityksestä Anne sanoo näin: ”Tangomusiikki merkitsee minulle lähinnä tunteiden tulkintaa, sillä voi käydä läpi erilaisia tunnekokemuksia – niin iloa kuin surua.”

Konsertissa Anne tulkitsee mm. koskettavan kappaleen ”Taivas sylissäni”.

IMG_6257

Viljo Savinainen

Tämän vuoden finalistin Viljo Savinaisen tie musiikin pariin alkoi 14-vuotiaana ammattimaisen trumpetinsoiton koulutuksen merkeissä ja laulu kulki siinä mukana. Musiikki on merkinnyt Viljolle täyttä elämää ja tangosävelmät siinä hyvänä mausteena.  Viljon mielestä musiikin arvostus ja tervehdyttävä vaikutus on huomattu kaikilla yhteiskunnan tahoilla.

Konsertissa kuulemme mm. Viljon tulkinnan kappaleesta ”Me käymme joulun viettohon”.

P1020113.JPG

Kirsi Ukkonen

Kirsi Ukkosen lauluharrastus alkoi kypsällä iällä kaksikymmentäneljä vuotta sitten. ”Ja minulle hyvin tyypillisellä tavalla eli heti suoraan keikalle!”, Kirsi kertoo. Laulun opiskelu alkoi pari vuotta myöhemmin.

Kirsi on kokenut keikkailija ja kilpailija – menestystä on tullut valtakunnallisellakin tasolla. Myös juontokeikat luonnistuvat häneltä. Vanha tanssimusiikki on lähellä Kirsin sydäntä.

Se, että TangoMaestro-kilpailussa arvostetaan oikein laulamista, tulkintaa ja esiintymistä, on Kirsille tärkeää. Voittajan ei tarvitse olla tiettyyn muottiin
sopiva. Joulukonsertissa kuullaan Kirsin esittämänä mm. Sydämeeni joulun teen.

”Nautin jokaisesta esiintymisestä ja myös kilpailutilanteista! Mottoni on: Harjoittelu tekee mestarin!” – Kirsi 

t09230

Timo Uusikylä

Timo Uusikylä kirkasti viime vuoden kakkostilan voittoon tänä vuonna. TangoMaestro 2018 laulaa konsertissa mm. kappaleen Oi jouluyö.

Laulu ja musiikki ovat seuranneet Timon mukana alakoulusta saakka. Musiikkiperintönsä hän katsoo saaneensa isänsä puolelta. Hänellä on musiikkiopintoja takana usean vuoden ajalta. Teatteriharrastuksella on ollut edullinen vaikutus esiintymistilanteisiin. ”Katson koulutuksesta ja äänen ylläpitämisestä olleen myös hyötyä kun on tullut kelpuutetuksi ammattilasten joukkoon Turun kaupunginteatteriin ja Samppalinnan kesäteatteriin.”, Timo toteaa.

Timo on myös kokenut kilpailija. Mukana kulkevat läheiset ja ystävät, jotka kannustavat ja ovat samalla aaltopituudella mukana matkalla ja kisapaikoilla.

P1020090.JPG