Joulukonsertti Mantulla 16.12. klo 14

Tunnelmallisessa konsertissa esiintyi TangoMaestro-kilpailutaipaleen finalisteja täydelle salille.

48358345_1391712940964389_662164930614525952_o

Jari Haapamäki

Jari Haapamäki aloitti musisoinnin rumpujen soitolla 70-luvulla. Äänekosken Laitakaupungin orkesterissa rumpujen soitto vaihtui laulusolistin osaan 2009 alkaen. Tässä 26-henkisessä orkesterissa Jari on päässyt esittämään monipuolista musiikkia aina räpistä vanhaan swingiin. Jari tunnustautuukin kaikkiruokaiseksi musiikin suhteen.

Lauluopintoja on kertynyt useiden maineikkaiden opettajien johdolla. Kisamenestystä Jarilla on jo ennen TangoMaestro-kisoja. Tangoa Jari pitää haastavana: ”Tango edustaa mielestäni haastavinta tyylilajia kevyen musiikin puolella. Se asettaa laulajan taidoille suuret vaatimukset. Pidän tangoa suomalaisen sielunmaiseman parhaana kuvaajana. Tangon fraseeraamisen ja tunteen tulkinnan opiskelussa riittää tekemistä.”

Konsertissa kuullaan mm. kappale Pohjolan joulu Jarin esittämänä.

jari_haapamaki_2

 

Eija Kettunen

Vuoden 2017 TangoMaestro Eija Kettunen kertoo laulaneensa jo kolmevuotiaana lempikappalettaan Saku Sammakkoa. Eijalla on vankka kuorotausta – mm. Kangaslammin kirkkokuoro, Warkauden Naiskuoro, Klemetti-opiston naiskuoro KLONK sekä Suomen Naiskuoroliiton liittokuoro Louhi, joista kahdessa viimeksi mainitussa hän laulaa edelleen. Eija on ollut mukana lauluyhtye Allissa koko sen kymmenvuotisen historian ajan useisiin kilpailuihin osallistuen.

Tanssimusiikki tuli ohjelmistoon 2010 Eijan osallistuttua Seniorilaulaja kilpailuun, jonka hän myös voitti. Eija keikkailee ja TangoMaestro-kisan voitto poiki lisää keikkoja.

TangoMaestro-kisaan osallistumisesta Eija toteaa: ”Perinteisen tangomusiikin vaaliminen on niin hieno tavoite, että haluan myös itse olla siinä mukana.”

Konsertissa kuullaan Eijan tulkitsemana mm. kappale Sylvian joululaulu.

Eija2

Päivi Pentikäinen

Nilsiäläinen Päivi Pentikäinen on laulanut pienestä tytöstä lähtien musikaalisen kahdeksanlapsisen perheen ympäröimänä. Esiintymiskokemusta karttui jo silloin koulujen juhlista, sittemmin esiintymisiä on kertynyt lukuisista erilaisista kodin juhlista tansseihin ja kirkko- sekä salikonsertteihin. Päivi on myös ollut mukana levyttämässä kolmella äänitteellä.

Lypsytilallinen ja kolmen pojan äiti Päivi kannustaa jokaista osallistumaan TangoMaestro-kisaan, vaikka hänelle itselleen ajan löytyminen onkin ollut haasteellista.

Tangomaestro-kisan jälkeen syksyllä 2016 Päiviä kohtasi yllättävä onni. Hänelle myönnettiin Nilsiän kulttuuripalkinto, perusteluna lukuisat esiintymiset eri tilaisuuksissa sekä menestyminen Tangomaestro-laulukilpailussa. ”Kai sitä siis lehmien lypsyn ja lastenhoidon ohella on ehtinyt oikeasti keikkailemaankin! ”, Päivi toteaa iloiseen tapaansa.

Konsertissa kuullaan mm. iki-ihana kappale ”Taivas sylissäni.”

P1000628 (2)

Antti Holopainen

Nilsiäläinen Antti Holopainen on ensimmäinen TangoMaestro. Antilla ei ollut juurikaan esiintymiskokemusta ennen kisaa ja hän kuvaili itseään hieman ujoksi ja araksi ja hän jännittää esiintymistä. Voitto ensimmäisessä kisassaan olikin Antille suuri henkilökohtainen saavutus.

Antti kannustaa muitakin ottamaan osaa kilpailuun: ”Olen erittäin iloinen, että läksin kisaan mukaan. Pystyin osoittamaan itselleni, ettei mikään ole liian suuri puu kaadettavaksi, jos vain laittaa itsensä likoon kunnolla ja hyppää ennakkoluulottomasti mukaan uusiin tilanteisiin ja tekee parhaansa. Toivottavasti pystyn omalla esimerkilläni valamaan uskoa ja rohkeutta niihin lukuisiin hyviin karaokelaulajiin, jotka laulelevat karaokea siellä omien olohuoneiden kätköissä. Teissä saattaa piillä tähti!”

Konsertissa Antti tulkitsee mm. koskettavan ”Konstan joululaulun”.

Antti

Merja Uimonen

Tuorein Tangomaestro Merja Uimonen on laulanut koko ikänsä. Suurperheen kuopus kasvoi musiikin ympäröimänä ja rakkaus vanhaan tanssimusiikkiin syttyi. ”Tanssilavat ja tango ovatkin hienointa, mitä tiedän. Minusta tuntuu, että olen syntynyt väärään aikaan, niin paljon on kaihoa noissa entisajan lavatansseissa, että haluaisin elää sen ajan itsekin.”, Merja sanoo kaihoisasti.

Nykyisin Merja kiertää itse esiintymässä tanssilavoilla oman orkesterinsa kanssa. Merja arvostaa erityisesti perinteistä tangoa ja hän nimeää Toivo Kärjen ja Unto Monosen lempisäveltäjikseen.

Konsertissa kuullaan Merjan tulkinta mm. kappaleesta Aavistus.

P1020107.JPG

Mira Parviainen

Nilsiän oma tyttö ja vuosien 2017 ja 2018 finalisti Mira Parviainen laulaa konsertissa mm. kappaleen ”Joulurauhaa”.

Musiikki on kulkenut Miran mukana lapsesta saakka – kotona kuunneltiin paljon musiikkia ja musiikkileikkikoulu ja pianotunnit veivät musiikin pariin. Kouluaikoina eri bändikurssit sekä musiikkinäytelmä tulivat mukaan kuvioihin. Myöhemmin Mira pääsi kokeilemaan kesäteatterin tekoa ja samalla äänitettiin muutama laulukin taustaksi.

”Laulutunteja olen ottanut nyt aikuisiällä eri opettajilta ja samalla päässyt esiintymään eri konsertteihin, niin kirkoissa kuin konserttisaleissa. Myös muutama hääkeikka on takana ja toivottavasti vielä monta edessä.”, Mira toivoo.

TangoMaestro-kilpailusta Mira sanoo näin: ”Mielestäni on mahtavaa, että Suomessa järjestetään laulukilpailu, jossa keskitytään puhtaasti lauluun sekä kunnioitetaan tyylinmukaista tangon tulkintaa. Tango on vaikea tyylilaji, mutta haluan haastaa ja kehittää itseäni sekä olla mukana tekemässä yleisölle ainutlaatuista nautintoa ja mikä parasta, finaalissa on ilo päästä esiintymään upean orkesterin säestyksellä.”

P1020109