Markku Hukkanen


Mitä olisikaan suomalainen musiikkikulttuuri ilman omintakeista suomalaista tangoa? Olavi Virran tangot, mutta myös hänen muut tulkinnat, tekivät minuun suuren vaikutuksen jo nuoruudessa. Musiikkiharrastukseni alkoi 5-vuotiaana musiikkileikkikoulussa. Silloin soiteltiin melodiikkaa ja kohta omaan ohjelmistoon kuului Eeva mummolle Eeva foxia ja Kalinkaa minua isommalla venäläisellä haitarilla soitettuna. Sittemmin sujui jo pianon ja viulun soitto nuoteista. Lapsuudessa hyvään vauhtiin päässyt musiikkiharrastus jäi murrosiässä perheen muutettua toiselle paikkakunnalle.


Lauluharrastuksen olen aloittanut karaoken myötä varttuneemmalla iällä ja tärkeänä inspiraation lähteenä ovat olleet Olavi Virran tulkinnat. Ulkomaiset iskelmät alkukielellä laulettuna ovat myös kiehtoneet minua. Vieraat kielet ovat olleet toinen harrastukseni, johon myös työn vuoksi olen panostanut paljon. Musiikki ja laulu ovat olleet minulle luonnossa liikkumisen, mökkeilyn sekä vapaa-ajan remonttihommien lisäksi erinomaista vastapainoa työlle.


Ilokseni olen myös huomannut, että harjoittelun myötä ääni ja ääniala ovat kehittyneet. Perimmäinen syy, miksi olen mukana Tangomaestro kilpailussa, on kehittää omaa laulutaitoa ja oppia tangon tulkintaa. Siihen tämä kilpailu antaa erinomaisen oppimismahdollisuuden ja virikkeen. Luonto ja suomalainen tango ovat tärkeä osa kansallista perintöä, jota voimme jättää jälkipolville. Niitä kannattaa vaalia!