Alkukisat käynnistyivät

Ensimmäinen alkukisa on nyt kisattu Kartano Kievarilla Äänekoskella.
Jatkoon pääsivät:
Jukka Karhulahti, Anne Lahti, Marita Ilmonen, Auli Peltokangas, Päivi Hökkä, Esa Savolainen, Kari Koikkalainen, Tapani Pusa

cof

Paljon onnea voittajille!
Seuraavana suunnataan Turkuun:
La 26.1. Ruissalo Spa Hotel, Ruissalon Puistotie 640, Turku

Katso kaikki alkukisapaikat netistä:
https://tangomaestro.org/alkukisapaikat-2019/

Mainokset

Joulukonsertti Mantulla 16.12. klo 14

Tunnelmallisessa konsertissa esiintyi TangoMaestro-kilpailutaipaleen finalisteja täydelle salille.

48358345_1391712940964389_662164930614525952_o

Jari Haapamäki

Jari Haapamäki aloitti musisoinnin rumpujen soitolla 70-luvulla. Äänekosken Laitakaupungin orkesterissa rumpujen soitto vaihtui laulusolistin osaan 2009 alkaen. Tässä 26-henkisessä orkesterissa Jari on päässyt esittämään monipuolista musiikkia aina räpistä vanhaan swingiin. Jari tunnustautuukin kaikkiruokaiseksi musiikin suhteen.

Lauluopintoja on kertynyt useiden maineikkaiden opettajien johdolla. Kisamenestystä Jarilla on jo ennen TangoMaestro-kisoja. Tangoa Jari pitää haastavana: ”Tango edustaa mielestäni haastavinta tyylilajia kevyen musiikin puolella. Se asettaa laulajan taidoille suuret vaatimukset. Pidän tangoa suomalaisen sielunmaiseman parhaana kuvaajana. Tangon fraseeraamisen ja tunteen tulkinnan opiskelussa riittää tekemistä.”

Konsertissa kuullaan mm. kappale Pohjolan joulu Jarin esittämänä.

jari_haapamaki_2

 

Eija Kettunen

Vuoden 2017 TangoMaestro Eija Kettunen kertoo laulaneensa jo kolmevuotiaana lempikappalettaan Saku Sammakkoa. Eijalla on vankka kuorotausta – mm. Kangaslammin kirkkokuoro, Warkauden Naiskuoro, Klemetti-opiston naiskuoro KLONK sekä Suomen Naiskuoroliiton liittokuoro Louhi, joista kahdessa viimeksi mainitussa hän laulaa edelleen. Eija on ollut mukana lauluyhtye Allissa koko sen kymmenvuotisen historian ajan useisiin kilpailuihin osallistuen.

Tanssimusiikki tuli ohjelmistoon 2010 Eijan osallistuttua Seniorilaulaja kilpailuun, jonka hän myös voitti. Eija keikkailee ja TangoMaestro-kisan voitto poiki lisää keikkoja.

TangoMaestro-kisaan osallistumisesta Eija toteaa: ”Perinteisen tangomusiikin vaaliminen on niin hieno tavoite, että haluan myös itse olla siinä mukana.”

Konsertissa kuullaan Eijan tulkitsemana mm. kappale Sylvian joululaulu.

Eija2

Päivi Pentikäinen

Nilsiäläinen Päivi Pentikäinen on laulanut pienestä tytöstä lähtien musikaalisen kahdeksanlapsisen perheen ympäröimänä. Esiintymiskokemusta karttui jo silloin koulujen juhlista, sittemmin esiintymisiä on kertynyt lukuisista erilaisista kodin juhlista tansseihin ja kirkko- sekä salikonsertteihin. Päivi on myös ollut mukana levyttämässä kolmella äänitteellä.

Lypsytilallinen ja kolmen pojan äiti Päivi kannustaa jokaista osallistumaan TangoMaestro-kisaan, vaikka hänelle itselleen ajan löytyminen onkin ollut haasteellista.

Tangomaestro-kisan jälkeen syksyllä 2016 Päiviä kohtasi yllättävä onni. Hänelle myönnettiin Nilsiän kulttuuripalkinto, perusteluna lukuisat esiintymiset eri tilaisuuksissa sekä menestyminen Tangomaestro-laulukilpailussa. ”Kai sitä siis lehmien lypsyn ja lastenhoidon ohella on ehtinyt oikeasti keikkailemaankin! ”, Päivi toteaa iloiseen tapaansa.

Konsertissa kuullaan mm. iki-ihana kappale ”Taivas sylissäni.”

P1000628 (2)

Antti Holopainen

Nilsiäläinen Antti Holopainen on ensimmäinen TangoMaestro. Antilla ei ollut juurikaan esiintymiskokemusta ennen kisaa ja hän kuvaili itseään hieman ujoksi ja araksi ja hän jännittää esiintymistä. Voitto ensimmäisessä kisassaan olikin Antille suuri henkilökohtainen saavutus.

Antti kannustaa muitakin ottamaan osaa kilpailuun: ”Olen erittäin iloinen, että läksin kisaan mukaan. Pystyin osoittamaan itselleni, ettei mikään ole liian suuri puu kaadettavaksi, jos vain laittaa itsensä likoon kunnolla ja hyppää ennakkoluulottomasti mukaan uusiin tilanteisiin ja tekee parhaansa. Toivottavasti pystyn omalla esimerkilläni valamaan uskoa ja rohkeutta niihin lukuisiin hyviin karaokelaulajiin, jotka laulelevat karaokea siellä omien olohuoneiden kätköissä. Teissä saattaa piillä tähti!”

Konsertissa Antti tulkitsee mm. koskettavan ”Konstan joululaulun”.

Antti

Merja Uimonen

Tuorein Tangomaestro Merja Uimonen on laulanut koko ikänsä. Suurperheen kuopus kasvoi musiikin ympäröimänä ja rakkaus vanhaan tanssimusiikkiin syttyi. ”Tanssilavat ja tango ovatkin hienointa, mitä tiedän. Minusta tuntuu, että olen syntynyt väärään aikaan, niin paljon on kaihoa noissa entisajan lavatansseissa, että haluaisin elää sen ajan itsekin.”, Merja sanoo kaihoisasti.

Nykyisin Merja kiertää itse esiintymässä tanssilavoilla oman orkesterinsa kanssa. Merja arvostaa erityisesti perinteistä tangoa ja hän nimeää Toivo Kärjen ja Unto Monosen lempisäveltäjikseen.

Konsertissa kuullaan Merjan tulkinta mm. kappaleesta Aavistus.

P1020107.JPG

Mira Parviainen

Nilsiän oma tyttö ja vuosien 2017 ja 2018 finalisti Mira Parviainen laulaa konsertissa mm. kappaleen ”Joulurauhaa”.

Musiikki on kulkenut Miran mukana lapsesta saakka – kotona kuunneltiin paljon musiikkia ja musiikkileikkikoulu ja pianotunnit veivät musiikin pariin. Kouluaikoina eri bändikurssit sekä musiikkinäytelmä tulivat mukaan kuvioihin. Myöhemmin Mira pääsi kokeilemaan kesäteatterin tekoa ja samalla äänitettiin muutama laulukin taustaksi.

”Laulutunteja olen ottanut nyt aikuisiällä eri opettajilta ja samalla päässyt esiintymään eri konsertteihin, niin kirkoissa kuin konserttisaleissa. Myös muutama hääkeikka on takana ja toivottavasti vielä monta edessä.”, Mira toivoo.

TangoMaestro-kilpailusta Mira sanoo näin: ”Mielestäni on mahtavaa, että Suomessa järjestetään laulukilpailu, jossa keskitytään puhtaasti lauluun sekä kunnioitetaan tyylinmukaista tangon tulkintaa. Tango on vaikea tyylilaji, mutta haluan haastaa ja kehittää itseäni sekä olla mukana tekemässä yleisölle ainutlaatuista nautintoa ja mikä parasta, finaalissa on ilo päästä esiintymään upean orkesterin säestyksellä.”

P1020109

Joulukonsertti Lilla Villanissa 9.12. klo 14

Tunnelmallisessa joulukonsertissa kuultiin rakkaimpia joululauluja ja myös yhteislaulua. Konsertissa esiintyi TangoMaestro-kilpailutaipaleen finalisteja.

Kiitos upeasta illasta Lilla Villanille ja mahtavalle yleisölle!

Sirja Suonpää-Väänänen

Ensimmäinen TangoMaestro Sirja Suonpää-Väänänen on harrastanut laulamista reilut 10 vuotta, jolloin hän aloitti lauluopinnot Keravan musiikkiopistossa. Sirja on menestynyt muissakin laulukilpailuissa ja hän on solistina yhtyeissä Sirjakatri & Yläwire ja Tanssiorkesteri Reijo Ingman. Hän myös lausuu runoja.

Konsertissa Sirjalta kuullaan mm. kappale Tulkoon joulu.

P1000465

Anne Lehtonen

Tämän vuoden finalistille Anne Lehtoselle musiikki on ollut rakas harrastus jo pienestä tytöstä lähtien tavalla tai toisella. Aikuisiällä karaoke vei ensin mennessään ja sitten Anne esiintyikin jo mm. tanssiorkesterin solistina.

Tangon merkityksestä Anne sanoo näin: ”Tangomusiikki merkitsee minulle lähinnä tunteiden tulkintaa, sillä voi käydä läpi erilaisia tunnekokemuksia – niin iloa kuin surua.”

Konsertissa Anne tulkitsee mm. koskettavan kappaleen ”Taivas sylissäni”.

IMG_6257

Viljo Savinainen

Tämän vuoden finalistin Viljo Savinaisen tie musiikin pariin alkoi 14-vuotiaana ammattimaisen trumpetinsoiton koulutuksen merkeissä ja laulu kulki siinä mukana. Musiikki on merkinnyt Viljolle täyttä elämää ja tangosävelmät siinä hyvänä mausteena.  Viljon mielestä musiikin arvostus ja tervehdyttävä vaikutus on huomattu kaikilla yhteiskunnan tahoilla.

Konsertissa kuulemme mm. Viljon tulkinnan kappaleesta ”Me käymme joulun viettohon”.

P1020113.JPG

Kirsi Ukkonen

Kirsi Ukkosen lauluharrastus alkoi kypsällä iällä kaksikymmentäneljä vuotta sitten. ”Ja minulle hyvin tyypillisellä tavalla eli heti suoraan keikalle!”, Kirsi kertoo. Laulun opiskelu alkoi pari vuotta myöhemmin.

Kirsi on kokenut keikkailija ja kilpailija – menestystä on tullut valtakunnallisellakin tasolla. Myös juontokeikat luonnistuvat häneltä. Vanha tanssimusiikki on lähellä Kirsin sydäntä.

Se, että TangoMaestro-kilpailussa arvostetaan oikein laulamista, tulkintaa ja esiintymistä, on Kirsille tärkeää. Voittajan ei tarvitse olla tiettyyn muottiin
sopiva. Joulukonsertissa kuullaan Kirsin esittämänä mm. Sydämeeni joulun teen.

”Nautin jokaisesta esiintymisestä ja myös kilpailutilanteista! Mottoni on: Harjoittelu tekee mestarin!” – Kirsi 

t09230

Timo Uusikylä

Timo Uusikylä kirkasti viime vuoden kakkostilan voittoon tänä vuonna. TangoMaestro 2018 laulaa konsertissa mm. kappaleen Oi jouluyö.

Laulu ja musiikki ovat seuranneet Timon mukana alakoulusta saakka. Musiikkiperintönsä hän katsoo saaneensa isänsä puolelta. Hänellä on musiikkiopintoja takana usean vuoden ajalta. Teatteriharrastuksella on ollut edullinen vaikutus esiintymistilanteisiin. ”Katson koulutuksesta ja äänen ylläpitämisestä olleen myös hyötyä kun on tullut kelpuutetuksi ammattilasten joukkoon Turun kaupunginteatteriin ja Samppalinnan kesäteatteriin.”, Timo toteaa.

Timo on myös kokenut kilpailija. Mukana kulkevat läheiset ja ystävät, jotka kannustavat ja ovat samalla aaltopituudella mukana matkalla ja kisapaikoilla.

P1020090.JPG

 

Taiteellisen johtajan tervehdys

Tervehdys kaikki laulun- ja tangonystävät!

TangoMaestro 2019 -kauden järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa. Ennen uutta kautta järjestämme vielä tämän vuoden puolella kaksi joulukonserttia, Sipoossa Lillavillanissa su 9.12. klo 14.00 ja Nilsiän Mantulla su 16.12. klo 14.00. Konserteissa esiintyy finalisteja kolmen vuoden ajalta. Ohjelmistossa on rakastetuimpia joululauluja. Laulamme myös yhteislauluja.

Kuluva vuosi oli kilpailua ajatellen monella tapaa hieno ja lupauksia-antava. Kilpailu on saanut todella hyvää palautetta sekä laulajilta että yleisöltä.
Saimme myös uuden yhteistyökumppanin, Kartanokievarin, jonka omistajat Lauri ja Riitta Pitkänen ovat sydämellään mukana kisaponnisteluissa, kuten myös koko Kartanokievarin henkilökunta.

Myös Kalervo Kärjen mukanaolo lämmittää kovasti kisajärjestäjien mieliä.
Ensi vuoden finaalitangoina sekä miesten että naisten sarjoissa kuulemme yhdet Toivo Kärjen ennen julkaisemattomat tangot, joista kilpailun voittajat tekevät levytyksen.

Alkukilpailukiertue alkaa 12.1.2019 Kartanokievarilta ja jatkuu toukokuun loppuun saakka. Katso kisapaikat tästä.
Tangomaestrojen tangokiertue on maalis – huhtikuussa, josta tarkemmat tiedot päivitetään marraskuun aikana.

17.-18.11.2018 vietämme Kartanokievarilla tangoviikonlopun, jonka aikana opiskelemme laulutekniikkaa ja tangontulkintaa.
Kurssiohjelma löytyy alta. Voit ilmoittautua tästä:

Matti_painike

tangokurssi_marras_tm

Toivotan teille kaikille hyvää syksyn jatkoa ja joulunodotusta!

Matti Taskinen