Sisko Linnanjärvi

Hei!


Olen Sisko Linnajärvi.

Rakkaus musiikkiin on tullut isältäni joka oli muusikko ja humoristi ja minun ensimmäinen opettaja.Laulanut olen aina, jopa kertotaulun opin kun isä teki siitä laulun.

Oli kunnia käydä kansakoulua jonka rehtorina oli Ahti Sonninen. Sain häneltä oppia ja voitin kaikki koulun laulukilpailut. Laulutunteja otin nuorena Helsingissä. Matti Taskisen tangokurssit ja laulutekniikan kurssit ovat antaneet myös paljon uutta näkemystä laulun tulkintaan. Tango on ollut aina
mielestäni tanssimusiikin kuningas.

Olen erittäin otettu ja nöyrästi kiitollinen, että olen päässyt Tangomaestro finaaliin. Koko sydämestäni
toivotan teille rakkaat kilpasiskot paljon onnea kisaan.

Rakkaudella Kikka.

Sanni Siiskonen

Hei!

Olen Sanni Siiskonen, 23-vuotias opiskelija. Olen kotoisin Mikkelistä, mutta muutin lukion jälkeen Helsinkiin opiskeluiden perässä. Tällä hetkellä opiskelen Diakonia-ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta sosionomi-diakoniksi.

Musiikkitaustani on laaja, koska olen koko elämäni ajan harrastanut sitä jossain muodossa. Klassiset pianotunnit aloitin alakoulun ensimmäisellä luokalla Mikkelin musiikkiopistolla ja samoilla tunneilla tuli käytyä vielä lukiossakin. Aloitin pianotuntien rinnalla myös laulutunnit yläkouluaikaan Musiikkiopistolla. Peruskoulun 3.-9. luokat kävin Päämajakoulun ja Urheilupuiston koulun musiikkiluokalla. Lukion jälkeen opiskelin vuoden kestävällä Laajasalon opiston laulusolisti-linjalla. Sen jälkeen aloin käydä Käpylän Musiikkiopiston klassisilla laulutunneilla, joilla käyn edelleenkin.

Esiintymiskokemusta on kertynyt runsaasti harrastusten ja koulujen myötä sekä omilta keikoilta. Omat keikat ovat painottuneet Mikkelin seudun tapahtumiin, joista merkittävin on ollut Mikkelin Kalamarkkinat. Pysyvää bändikokoonpanoa minulla ei ole, mutta olen esiintynyt erilaisten säestäjien kanssa. Musiikkigenrejä olen myös laulanut laidasta laitaan, mutta suurin osa omista keikoista taitaa olla painottunut enemmän iskelmä/pop-musiikkiin ja perinteiseen tanssimusiikkiin.

Laulamisessa parasta on hyvän musiikin, josta voi nousta pintaan isoja tunteita ja tarinoita, tarjoaminen ihmisille. Musiikin avulla pääsee pintaa syvemmälle ja sen rinnalla on ollut hyvä kasvaa ja kehittyä nuoreksi aikuiseksi. Laulaminen pysyy varmasti jatkossakin elämässäni vahvasti mukana ja ehkä Tangomaestro-kilpailun kautta pääsisin enemmänkin tekemään töitä musiikin parissa. Tangolaulut merkitsevät minulle paljon erityisesti juuri vanhojen perinteiden sekä syvien tunteiden vuoksi.

Harri Laakso

Olen siis Harri Laakso perheellinen mies Ruokolahdelta. Työskentelen paperiprosessin hoitajana Storaensolla. Harrastan musiikkia monipuolisesti eli laulan kuorossa, näyttelen ja laulan musiikkiteatterissa, soitan bändissä koskettimia ja silloin tällöin olen tehnyt bändille miksaus keikkoja, toiminut monille bändille roudarina yms. mitä milloinkin eteen tulee. Kesäisin veneillään Saimaalla. Aikaisemmin tuli ajettua rallia ja mikroautoilua, mutta ne on jääneet muiden kiireiden takia sivuun tällä hetkellä. Toki käyn katsomassa kisoja aina kun on mahdollista. Laulukilpailuista on tullut jo jonkin verran kokemusta mm. Tangomarkkinoiden tango maratonille pääsy 2018 joka onkin omasta mielestä paras saavutus ennen tätä tangomaestro kilpailun finaaliin pääsyä. Toivottavasti nyt saisin sen parhaimman suorituksen finaalissa ja tulisi se korkein mahdollinen sijoitus. Toivotan hyvää kilpailua myös kilpakumppaneille.

Merja Simpanen

Olen Merja Simpanen Savonlinnan Kerimäeltä. Suomen kauneimmasta kesäkaupungista. Kotini on maailman suurimman puukirkon katveessa Puruveden rantamaisemissa.

Vuosien saatossa olen kilpaillut erilaisissa laulukilpailuissa vaihtelevalla menestyksellä. Tango Maestro laulukilpailun finalistiksi ylsin myös vuonna 2017.

Laulutunteja olen ottanut Imatralaisen Teija Immosen opastuksessa ja saanut sen myötä mahdollisuuden esiintyä solistina Imatran Kulttuuritalon Karelia-salissa järjestetyissä oppilaskonserteissa.

Oppia olen saanut myös Matti Taskisen järjestämillä, Tangolaulu-kursseilla, jonka ansiosta tunnen kuuntelevani tangoja jo ihan eri korvilla. Laulutekniikkakurssikin oli varsin antoisa ja mukaansatempaava.

Harrastukseni ovat lähinnä liikunnalliset. Liikun paljon luonnossa, kävellen, hiihtäen, sienet ja marjat poimien. Kuntosalia unohtamatta.Valokuvaan luonnonihmeitä. Kuviani on julkaistu paikallislehdissä, luontokuva palstalla, joista olen saanut lukijoilta paljon kiitosta jatkaa mukavaa harrastusta heidänkin iloksi.

Iloitsen saavutetusta finaalipaikasta. Odotan innolla tulevaa Tango Maestro finaalia ja esiintymistä elävän orkesterin säestämänä.

Tangoterveisin Merja

Oiva Makkonen

Olen Joutsenosta kotoisin oleva laulunharrastaja. Lauluharrastukseni alkoi melko myöhäisessä vaiheessa 55-vuotiaana, kun vaimo ehdotti laulamisen aloittamista mieskuorossa. Siitä alkoi aktiivinen lauluharrastus Mieskuoro Metsoissa Äänekoskella.Tässä kuorossa meni kolme vuotta 2- tenorin stemmoja opetellessa.


Yksinlaulu tuli mukaan vähän myöhemmin, kun kotiin hankittiin karaokelaitteet. Karaokelaulamisesta tuli aktiivista varsinkin sen jälkeen, kun aloin kiertelemään Keskisuomen karaokekilpailuja.

2011 Muutimme Joutsenoon ja kuorolauluharrastus jatkui Karjalan Laulu-Veikoissa (Lappeenranta). Yksinlaulu on ottanut yhä suuremman roolin musiikin saralla – varsinkin kun jäin pois työelämästä eläkepäiville. Laulunopetusta olen saanut eri laulunopettajilta Lappeenrannan/Imatran alueelta. Myös kuorojen taiteellisilta johtajilta olen saanut vinkkejä laulutekniikan kehittämiseen. Mutta parhaimman koulutuksen tangojen tulkintaan olen saanut tämän Tangomaestron kisan avulla. Tangomaestro-kilpailun taiteellinen johtaja Matti Taskinen on antanut arvokasta oppia tangojen tulkintaan/ fraseeraukseen.

Laulun ohella harrastuksiin kuuluu myös tanssi yhdessä vaimon kanssa – Suomen tanssipaikkoja on kierretty yli 40-vuoden ajan. Hiihto, pyöräily ja kävely kuuluvat myös harrastuksiin. ”Musiikkiin tutustuin nuorena lähinnä kuunnellen. 50- 60- luvun iskelmät tulivat tutuiksi kotona isäni vanhaa transistoriradiota kuunnellen. Muistan niiltä ajoilta varsinkin Taisto Tammen, Reijo Taipaleen, Esko Rahkosen ja Olavi Virran esittämät kappaleet.

TangoMaestro-kisan löysin keväällä 2018 nettiä selatessa. Osallistuin Kouvolassa pidettäviin karsintoihin – ja yllätys, jatkoon mentiin. Olin em. kisassa neljäs. Seuraavana vuonna osallistuin kilpailuun toisen kerran ollen edelleen neljäs. Nyt valmistaudun kolmanteen finaaliin, katsotaan sitten helmikuussa 2021 kuinka käy. On kyllä hienoa olla tässä kisassa taas mukana, ja laulaa juuri niitä tangoja, joita on lapsesta asti kuullut ja saanut nuorena miehenä tanssia näiden tangojen tahtiin. On myös mukava päästä laulamaan elävän musiikin säestyksellä, jota tuottaa ammattinsa osaavat Tangomaestro-orkesterin muusikot. Olen aina pitänyt Toivo Kärjen ja Unto Monosen säveltämistä tangoista, joita Olavi Virta, Reijo Taipale ja Taisto Tammi tulkitsee upeasti.

Tangoja on vaan tosi hienoa laulaa.