Eero-Veikko Häkkilä

Musiikki on kuulunut elämääni pienestä pitäen. Olen opiskellut laulamista Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulussa sekä Saksassa ja Puolassa, mistä valmistuin opiskeltuani Fryderyk Chopin -musiikkiyliopistossa. Tango on jollain kumman tavalla kulkenut matkassani jo siitä lähtien, kun innostuin käymään laulutunneilla.

Ensimmäinen tangoesiintyminen taisi olla joskus lukioikäisenä Helsingissä ”Maailma Kylässä” -festivaaleilla, kun projektiluonteisesti kasattiin pystyyn pieni bändi. Siitä lähtien olen tehnyt pienimuotoista tangokeikkaa erilaisissa tilaisuuksissa. Tangon laulaminen kaikessa vaativuudessaan on vaikuttavaa musiikkia, jos se on valmistettu huolellisesti ja hyvällä maulla.

Vanha sanonta siitä, että on mentävä kauas nähdäkseen lähelle, pitää ainakin omalta osaltani paikkansa. Varmasti oleminen ulkomailla on vaikuttanut inspiraatiooni laulaa enemmän suomitangoa ja iskelmää. Suomi 100 vuotta on ollut osuva aika sukeltaa tangon kautta ”kansakunnan tunteiden historiaan ja sen salattuun muistiin”. On hienoa päästä esittämään vähemmälle huomiolle jääneitä helmiä hyvän yhtyeen kanssa!

kuvatango

%d bloggaajaa tykkää tästä: