Esittely

TangoMaestro -tangolaulukilpailu pidettiin kesällä 2016 ensimmäistä kertaa ja se saavutti suuren suosion niin yleisön kuin kilpailuun osallistuneiden laulajien kesken. Myös ensimmäisen kilpailun tuomaristo – Eino Grön, Kirsi Rissanen, Jyri Lipponen ja Matti Taskinen – vakuuttui siitä, että tällaiselle kisalle on tarvetta ja tilaus suomalaisessa laulukilpailutarjonnassa. Tapahtuma saakin jatkoa ja vuosi 2017 huipentuu Tahko Spa Hotelsissa pidettävään Finaaliin ja Nostalgisiin Iskelmätansseihin 26.8.2017. Tarkoituksena on vakiinnuttaa ajankohta tulevina vuosina elokuun loppuun.

Kilpailu on nelivaiheinen – alkukarsinnat, semifinaalikarsinta, semifinaali ja finaali. Alkukilpailussa ja semifinaalikarsinnassa lauletaan vapaavalintaiset tangot (kotimaiset sekä ulkomaiset). Semifinaalissa puolestaan lauletaan vain kotimaisia tangoja. Finaalissa esitetään suomalaista tangoa TangoMaestro Orchestran säestyksellä.

Kilpailussa päämäärä on puhtaasti musiikillinen osaaminen ja tyylinmukainen tangon tulkinta. Kilpailun tarkoitus on vaalia, kehittää ja viedä eteenpäin aitoa laulamista ja tulkintaa. Korkeatasoisen finaalin voittajien ja samalla ensimmäisten TangoMaestrojen Sirja Suonpää-Väänäsen ja Antti Holopaisen tangon tulkinnassa toteutuivat kilpailun päämäärä ja tarkoitus upealla tavalla.

TangoMaestro 2017 -tangolaulukilpailu pyörähtää käyntiin maaliskuussa alkukisoilla, joita pidetään ympäri Suomea toukokuun loppuun saakka. Semifinaalikarsinta ja semifinaali pidetään kaksipäiväisenä tapahtumana 16.-17.6. Tahko Spa Ballroomissa Kuopion Tahkovuorella.

Mainokset