Esittely TangoMaestro

TangoMaestro -tangolaulukilpailu pidettiin kesällä 2016 ensimmäistä kertaa ja se saavutti suuren suosion niin yleisön kuin kilpailuun osallistuneiden laulajien kesken. Myös ensimmäisen kilpailun tuomaristo – Eino Grön, Kirsi Rissanen, Jyri Lipponen ja Matti Taskinen – vakuuttui siitä, että tällaiselle kisalle on tarvetta ja tilaus suomalaisessa laulukilpailutarjonnassa. Tapahtuma saikin jatkoa ja vuosi 2017 huipentui Tahko Spa Hotelsissa pidettävään Finaaliin ja Nostalgisiin Iskelmätansseihin 26.8.2017. Tarkoituksena oli vakiinnuttaa ajankohta tulevina vuosina elokuun loppuun.

Vuonna 2018 kilpailun semifinaalit ja finaalitapahtuma siirtyivät Kartano Kievarille Äänekoskelle. Finaali pidettiin jo totuttuun tapaan elokuun lopussa 25.8.2018.

Kilpailu on nelivaiheinen – alkukarsinnat, semifinaalikarsinta, semifinaali ja finaali. Alkukilpailussa ja semifinaalikarsinnassa lauletaan vapaavalintaiset tangot (kotimaiset sekä ulkomaiset). Semifinaalissa puolestaan lauletaan vain kotimaisia tangoja. Finaalissa esitetään suomalaista tangoa TangoMaestro Orchestran säestyksellä.

Kilpailussa päämäärä on puhtaasti musiikillinen osaaminen ja tyylinmukainen tangon tulkinta. Kilpailun tarkoitus on vaalia, kehittää ja viedä eteenpäin aitoa laulamista ja tulkintaa. Korkeatasoisen finaalin voittajien tangon tulkinnassa toteutuivat kilpailun päämäärä ja tarkoitus upealla tavalla.

TangoMaestro 2019 -tangolaulukilpailu pyörähtää käyntiin tammikuussa alkukisoilla, joita pidetään ympäri Suomea toukokuun loppuun saakka. Semifinaalikarsinta ja semifinaali pidetään kaksipäiväisenä tapahtumana 18.-19. toukokuuta ja kaksiosainen finaali 24.8. Kartano Kievarilla Äänekoskella.

Mainokset
%d bloggers like this: