Finalistit

EIJA KETTUNEN

Eija Kettunen s. 1959 Kuusjärvellä

Laulaminen on kuulunut elämääni lapsesta saakka, välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Ensimmäinen mielikappaleeni oli kuulemma Saku Sammakko, jonka monet säkeistöt laskettelin kolmevuotiaana. Lapsena lauloimme myös siskojeni kanssa yhdessä.

Pieni tauko laulamiseen tuli perheen perustamisen aikoihin, mutta vähän yli kaksikymppisenä hurahdin kuorolauluun ja se harrastus jatkuu edelleen. Kangaslammin kirkkokuoro ja Warkauden Naiskuoro ovat jo jääneet, mutta Klemetti-opiston naiskuoro KLONK sekä Suomen Naiskuoroliiton liittokuoro Louhi kuuluvat tälläkin hetkellä harrastuksiini. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa lauloin 1993 – 1996 ja Varkauden teatterin operetti- sekä musikaaliproduktioissa olin mukana kuorolaisena useana vuonna.

Alunperin kahdeksan, sittemmin kuuden naisen lauluyhtye Allissa olin mukana koko sen kymmenvuotisen historian ajan useisiin kilpailuihin osallistuen, jopa Tampereen sävelen yhtyelaulufinaaliin.

Musiikkiopintoja minulla ei ole.

Olen laulunlahjani avulla ja hullun rohkeasti tarjottuihin haasteisiin tarttuen edennyt hyvien kuoronjohtajien ohjauksessa. Muutamia laulutunteja olen ottanut viime vuosina Mari-Anni Hilanderilta Kuopiossa.

Tanssimusiikki tuli ohjelmistooni 2010 kun osallistuin Seniorilaulaja kilpailuun, jonka myös voitin. 2011 tein ensimmäisen tanssikeikkani ja nykyisin tanssikeikkoja duona Arto Kivekkään kanssa on vajaa kymmenen vuodessa. Lisäksi esiinnyn perhe- ym. juhlissa.

Laulukilpailut ovat hyvä tilaisuus haastaa itseään ja kuulla muita laulajia. Viime vuonna voitin Kainuun tangolaulun taitokisan ja se antoi myös kipinän osallistua tänä vuonna Tangomaestro-kisaan. Perinteisen tangomusiikin vaaliminen on niin hieno tavoite, että haluan myös itse olla siinä mukana. Tämän vuoden finaalitangot ovat tunteita tulvillaan ja niiden tarinoiden kertomisessa on haastetta yllin kyllin. Jännityksellä ja innolla finaalia odotellen…

Eija2
Eija Kettunen


EERO-VEIKKO HÄKKILÄ

Olen Eero-Veikko Häkkilä Espoosta.
Musiikki on kuulunut elämääni pienestä pitäen. Olen opiskellut laulamista Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulussa sekä Saksassa ja Puolassa, josta valmistuin Fryderyk Chopin -yliopistosta viime vuonna.Tango on jollain kumman tavalla kulkenut matkassani jo siitä lähtien, kun innostuin käymään laulutunneilla. Ensimmäinen tangoesiintyminen taisi olla joskus lukioikäisenä ”Maailma Kylässä” -festivaaleilla, kun projektiluonteisesti kasattiin pystyyn pieni bändi. Siitä lähtien olen tehnyt pienimuotoista tangokeikkaa erilaisissa tilaisuuksissa. Aikojen saatossa kytenyt idea syvemmästä perehtymisestä lajiin on alkanut tuntua oikealta. Tangon laulaminen kaikessa vaativuudessaan on vaikuttavaa musiikkia, jos se on valmistettu huolellisesti ja hyvällä maulla. Päätin osallistua TangoMaestroon, koska se näytti olevan musiikkia arvostava kilpailu.Vanha sanonta siitä, että on mentävä kauas nähdäkseen lähelle, pitää ainakin omalta osaltani paikkansa. Varmasti oleminen ulkomailla on vaikuttanut inspiraatiooni laulaa enemmän suomitangoa. Suomi 100 vuotta on osuva aika sukeltaa tangon kautta ”kansakunnan tunteiden historiaan ja sen salattuun muistiin”. Osallistuminen kilpailuun on ollut hyvä tapa ottaa asia omakseen ja tehdä jotain konkreettista asialle, mikä on ollut pitkään vain suunnitteilla. On oikeasti hienoa päästä esittämään vähemmälle huomiolle jääneitä tangoja hyvän orkesterin kanssa! Joitain esikuviani ovat Olavi Virta, Juha Eirto, Veikko Tuomi, Georg Ots, Usko Viitanen, Veikko Tyrväinen.

kuvatango


MIRA PARVIAINEN

Hei, Olen Mira Parviainen Nilsiästä. Opiskeluaikoina tein pienen koukkauksen Kuopioon, mutta valmistuttuani muutin takaisin Nilsiään työn perässä.

Musiikki on kulkenut mukanani lapsesta saakka. Toki välillä on ollut hetkiä, jolloin nuottikirjat on laitettu kiinni ja työnnetty kaapin syvimpään nurkkaan, mutta aina on tullut se hetki, jolloin nuotit on kaivettu esille ja pölyt kopsautettu niistä pois.

Lapsena kuuntelimme kotona paljon musiikkia. Itse pääsin kokeilemaan musisointia musiikkileikkikoulussa ja siitä myöhemmin pianotunneilla. Jossain hetkessä hevoset veivät voiton, joten musiikki jäi pois. Kouluaikoina opettajat kuitenkin saivat minut jälleen innostumaan musiikista eri bändikurssien sekä musiikkinäytelmän myötä. Myöhemmin pääsin myös kokeilemaan kesäteatterin tekoa ja taidettiin sinne muutama kappale nauhoittaa studiossa ja niitä sitten soitettiin esityksissä taustanauhana.

Laulutunteja olen ottanut nyt aikuisiällä eri opettajilta ja samalla päässyt esiintymään eri konsertteihin niin kirkoissa kuin konserttisaleissa. Myös muutama hääkeikka on takana ja toivottavasti vielä monta edessä.

Elokuun lopussa käytävään TangoMaestron Finaaliin on valittu kuusi hienoa ja tunteita täynnä olevaa tangoa.  Konserttisali Tahko Spa hotellissa tuo varmasti lisäjännitystä ja arvokkuutta kilpailuun, joten on mahtavaa olla mukana tulkitsemassa näitä vanhoja, perinteisiä suomalaisia tangoja.

image1

Aurinkoista kesää ja nähdään elokuussa

Mira Parviainen


KAIJA PIETILÄ

Olen Kaija Pietilä Sastamalasta. Laulaminen on kuulunut elämääni aina, mutta aloin harrastaa sitä aktiivisemmin vasta nelikymppisenä. En ole koskaan varsinaisesti opiskellut laulamista satunnaisia laulutunteja lukuunottamatta. Olen osallistunut erilaisiin laulukilpailuihin vaihtelevalla menestyksellä sekä keikkaillut bändini kanssa viihdyttämässä perinteisen tanssimusiikin ystäviä.

Tangomaestro-kilpailu osui silmiini jo viime vuonna ja seurasin kilpailun kulkua aktiivisesti netin kautta. Ajatus omasta osallistumisesta heräsi jo silloin. Kun selvisi, että tänä vuonna järjestetään alkukilpailu myös Turussa, päätin lähteä mukaan kisaan.

Olen aina pitänyt tangoista. Niiden tulkinta, tunne ja tarina viehättää. Lempisäveltäjäni on ehdottomasti Toivo Kärki, jonka tuotantoa on runsaasti keikkaohjelmistossani. Kärjen musiikki on aitoa ja koskettavaa ja siinä on tunnetta, joka on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin.

Kaija1


JARMO PELLINEN

Olen Jarmo Pellinen, nykyisin Mäntsälästä, mutta juureni ovat syvällä Keski-Suomessa ja kotipaikkani on Sumiainen, jossa nuoruuteni vietin ja sieltä työhommien perässä lähdin, aina Helsinkiin saakka. Olen toiminut ravintola-alalla monissa eri työtehtävissä, mutta ”pokena” suurimman osan. Taksinkuljettajan sekä tanssijärjestäjän työt ovat tulleet kuvioon myöskin myöhemmin.

Musiikkikosketukseni orkesteriin tuli 1984, kun koelaulun kautta haettiin bändiin solistia ja sain paikan. Olen siitä saakka tehnyt monien säestäjien ja orkesterien kanssa keikkaa sillä tavalla ”kakkos”työnäni, ja nykyisin säestäjiini kuuluu mm. Kultaisen harmonikan voittaja Jani Helenius & Roulette.

Voitin 90-luvulla joitakin iskelmälaulukilpailuja Keski-Suomessa ja osallistuin tangoihin myös jonkin kerran. Semifinaaliin saakka meni hyvin, mutta sitten eräs vuosi yksi tango”vaikuttaja” kehoittikin hieman laihduttamaan, ja kun kerroin etten vedä grammaakaan pois , niin seinä oli pystyssä ;)). Olin pitkään kaikista kilpailuista pois, kunnes osallistuin Olavi Virran nimeä kantavaan kisaan 2013 ja voitin sen. Sain potkua siitä ja vuonna 2015 Olavi Virran juhlavuotena osallistuin Seinäjoella käytävään Seniori Tangokuningas kisaan, jonka järjestäjänä toimii Satumaa tango ry. Osallistujia karsinnoissa oli 245 ja finaalissa 12 – kävi niin hienosti, että voitin kilpailun täydellä kymppi rivillä. Finaalit käytiin tangokadulla ja fiilis oli mahtava! Päätin silloin, että nyt on kilpailut ohi ja kiertelin esikarsinnoissa 2016 sekä – 17 vuosina uusia Tangonuori, tangojuniori sekä tangoseniori osallistujia tuomaroimassa oman keikkailun ohella.

Tänä vuonna 2017 sain ystävältäni Savosta viestin, että TangoMaestro -kisa on startannut ja levytyssopimuksia mahdollisesti kärkipään laulajille ja mainetta. Mietin hetken ja päätin, että Suomi 100 vuotta – tähän vuoteen on hyvä lopettaa kilpailut ja päätin osallistua. Tässä ollaan finaalissa, että kannatti lähteä ;))).

Olen ns. ”vanhan liiton” mies, ja vaalin suomalaisia perinteisiä tangoja. Ohjelmistooni kuuluukin todella harvinaisia kappaleita, joista olen keikoilla saanut hyvää palautetta, tango on hyvin lähellä sydäntäni.

Lauluopintoja kävin Keski-Suomessa 89-92 ja sain sieltä hyviä oppeja, joita olen pitänyt mukanani siitä saakka. Yksityisiä rumpu- sekä kitaratunteja olen hieman ottanut, ihan kotioloihin vaan. En siis ole orkesterisoittaja, ihan vaan omaksi ilokseni hieman opiskellut. Esikuviin kuuluu mm. Olavi Virta, Reijo Taipale, Markus Allan, Eino Grön, Esko Rahkonen, Erkki Junkkarinen, Mikko Järvinen sekä uusimmista mm. Kari Piironen, Sebastian Ahlgren ja naislaulajista Annikki Tähti, Eila Pienimäki, Paula, Marion jne. sekä Tarja Lunnas.

26
Ystävällisin tangoterveisin,
Jarmo Pellinen


MERJA SIMPANEN

Olen Merja Simpanen lähtöisin Rantasalmelta.
Asun nyt Kerimäellä.

Nuoruudessani lauloin jonkun aikaa sekakuorossa ja esiinnyin harrastajateatterissa jossa teimme myös jonkun laulunäytelmän. Laulanut olen toki jo lapsena jolloin lampunjohdon töpseli toimitti mikrofoonin virkaa ja sulkapallomaila oli kitarana.

Olen harrastanut karaokelaulua n. 15 vuoden ajan satunnaisesti, kun mieheni kantoi minulle karaokelaitteet kotiin. Ensimmäisiin karaokekappaleisiin kuului jo tango, Yö saaristossa.
Nyt viimeiset neljä vuotta olen laulanut aktiivisemmin osallistumalla erilaisiin kilpailuihin. Ensimmäisiin kilpailuihin ”pienen painostuksen alaisena” nyt astun lavalle jo vapaaehtoisesti.
Joitakin kilpailuja olen voittanut, ollut finaalissa tai jäänyt rannalle.
Parhaimpana savutuksenani pidän Karaoken Suomenmestaruuskisaa 2015 jossa ylsin finaalin 40 laulajattaren joukkoon. Osallistujia alkukarsinnoista lähtien oli tuhatkunta miehet mukaan lukien.

Musiikillista taustaa minulla ei ole.
Laulutunteja olen ottanut noin yhden viikonloppukurssin verran.

TangoMaestro kisaan tulin kun etsin netistä nimenomaan tangolaulukilpailuja.
Viime vuona osallistuin ensimmäisen kerran enkä päässyt semifinaalikarsintoja pidemmälle.
Muutama vuosi sitten olin Forssan Tangon Taitaja kisan finalisti.

Tangon rytmi aaltoilee ja elää, hiipuu ja herää.
Tangossa rakastaa, kärsii ja unhoittaa. Siinä sen merkitys.

Merja

Ystävällisin terveisin Merja


PERTTI ALHO

Olen Pertti Alho Jämsästä. Olen harrastanut laulamista yli 15 vuotta.Olen kilpaillut aikaisemminkin. Parhaina saavutuksinani pidän Kainuun Tangon taitokisan voittoa 2010, Humppakuninkuutta samana vuonna sekä Olavi Virta ”Sininen huvimaja” -kilpailun 2009 seniorisarjan voittoa.

0karaoke18

Kuvan lähde: http://himoksella.info/2014/10/14/viihdesallapin-kultakurkut/


TIMO UUSIKYLÄ

Turun terveiset lähettää Timo Uusikylä, 67 v eläkkeellä neljättä vuotta oleva elektroniikka-asentaja.Musiikkitaustasta vähän; opintoja 60-70 luvulla Turun musiikkiopistossa, pääaineena laulu 7 vuotta ja Varsinais-Suomen musiikkioppilaitoksessa laulutunteja Kalevi Lahden oppilaana 4 vuotta – laulun peruskurssit sain puristettua hänen johdollaan.Hiljaisia vuosiakin on ollut välissä, mutta kuorotoimintaa kuitenkin ja satunnaisia kirkkoesiintymisiä, harrastajateatteria paikallisilla näyttämöillä. Ammattilaistenkin kanssa olen saanut työskennellä Turun kaupunginteatterissa ja Samppalinnan kesäteatterissa muutamina vuosina. Kevyempi musiikki on tullut mukaan vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana, kun innostuin osallistumaan erilaisiin kisoihin (Eläkeliiton karaoke, Olavi Virta, seniorilaulaja). Tango on mulle aika tuore tuttavuus, mutta sitäkin kiehtovampi moni-ilmeisenä ja haastavana lajina. Tangomaestro kilpailusta sain tietää kuorokaveriltani SenioriKulkusista, joka puuhaili Liedon kurssia. No jotain muutakin kuin pelkkää laulua:  omakotitalossa  puuhaa riittää varsinkin, kun se on vanha koulu. Joten ääntä mahtuu kun katto on korkeella. Liikunta ja erityisesti pyöräily on ollu ihan intohimo nuoresta lähtien.  4 lastenlasta pistää myös lisävauhtia ajottain papan elämään.  Eipähän sitten pääse sammaloitumaan.

WP_20170705_16_53_15_Rich – kopio
Kesäterveisin Timo


 

%d bloggaajaa tykkää tästä: