Finalistit – Anne Lehtonen

Mitä musiikki minulle merkitsee?
Mielestäni musiikki ja tunteet kulkevat käsi kädessä. Se on yksi hienoimmista taidelajeista maailmassa. Minulle laulaminen on ollut aina hyvin rakas ja tärkeä harrastus. Kaunis melodia ja hieno sanoitus vievät mennessään. Musiikkia kuunnellessa tai itse laulaessa syntyy erilaisia mielikuvia ja tunnetiloja. Iän myötä olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota laulun sanoihin kuin aiemmin.

Taustaa
Jo pikkutytöstä asti lauleskelin paljon. Kouluikäisenä olin lapsikuorossa mukana. Nuoruusiässä laulu jäi vähemmälle. Salainen haaveeni oli kuitenkin aina, että saisin joskus esiintyä hienosti estradilla suurelle yleisölle. Jo pelkkä ajatus oli niin jännittävä, että en uskonut pystyväni siihen koskaan.

Vuodet kuluivat, perhe ja lasten kasvatus olivat etusijalla. Musiikki ja laulaminen on kuitenkin aina kulkenut mukana joko enemmän tai vähemmän. 90-luvun puolivälistä lähtien karaoke vei mennessään. Vuosituhannen vaihteessa tuli käytyä muutamissa tangokarsinnoissa. 2000-luvun alussa aloin keikkailemaan tanssiorkesterin solistina päivätyöni ohella. Myös muutamia konserttiesiintymisiä on ollut omalla paikkakunnalla.

Mitä tango merkitsee minulle?
Tangomusiikki merkitsee minulle lähinnä tunteiden tulkintaa, sillä voi käydä läpi erilaisia tunnekokemuksia – niin iloa kuin surua. Myös tango tanssilajina on aina viehättänyt minua. Nuorena tyttönä harrastin paljon lavatansseja. Niiltä ajoilta on jäänyt mieleeni soimaan paljon hyviä kappaleita.

Tuntemuksia TangoMaestro kisasta, matkasta tähän saakka ja tunnelmista
tästä eteenpäin
TangoMaestro -kisa on minulle uusi kilpailu. Jo alkukarsintaan lähdin hyvin toiveikkaana mukaan ja olin tosi iloinen jatkoon pääsystä. Semifinaalikarsintaan valmistauduin harjoittelemalla kunnon vanhoja tangokappaleita. Kilpailussa on alusta lähtien ollut kova taso ja hyviä laulajia todella paljon. Lähdin kisaan mukaan avoimin ja nöyrin mielin, mutta kuitenkin tosimeiningillä. Kilpailutilanne on aina jännittävä. Mukavinta on kun voi haastaa itsensä, asettaa tavoitteita itselleen ja saada esiintymiskokemusta. Kisoissa tapaa paljon mukavia ihmisiä.

Semifinaalipäivä Äänekoskella oli pitkä ja rankka. Hieno päivä päättyi onnenkyyneliin, kun sain kuulla finaaliin pääsystä. Odotan toiveikkaana, että menestyisin finaalissa ja saisin uusia mahdollisuuksia laulu-urallani – kuten konserttiesiintymisiä. Kun selvisi, että finaalissa lauletaan Taisto Tammen sielukkaasti esittämiä tangoja, olin enemmän kuin innoissani. Mielekkyyttä lisää juuri se, kun joutuu opettelemaan kuusi tangoa, joita on aiemmin laulanut hyvin harvakseen tai ei lainkaan.

Nyt aion toteuttaa TangoMaestro -kisan taiteellisen johtajan Matti Taskisen neuvoa eli yritän laulaa joka päivä jonkin verran. Aamuvirkkuna usein harjoittelenkin kipaleita jo kukon laulun aikaan ennen töihin menoa.

IMG_6257

Kuumaa hiekkaa single (2018)

%d bloggaajaa tykkää tästä: