Finalistit – Jari Haapamäki

Hei,

Olen syntynyt 1960 Ilmajoella, asunut Keski-Suomessa 1988 alkaen ja nykyään asun Äänekoskella. Toimin yrittäjänä ja olen naimisissa. Minulla on kaksi lasta
ensimmäisestä avioliitosta ja 4 lastenlasta. Asun maatalossa, kotona on ratsuhevosia ja hevoskasvatusta, koira ja kissoja.

Musisoinnin aloitin rumpujen soitolla -70 luvulla rock-bändissä, jossa jonkin verran myös lauloin soiton keralla. Jatkoin laulua omaksi iloksi ja muiden kauhuksi sitten -80 ja -90-luvuilla. Vuonna 2006 minua pyydettiin rumpaliksi kansalaisopiston saksofonipiirinä aloittaneeseen pumppuun, joka sitten laajeni vuosien myötä 26-henkiseksi orkesteriksi.
Nykyään orkesteri toimii nimellä Äänekosken Laitakaupungin orkesteri (facebook.com/alko.ork) ja toimin siinä miessolistina (2009 alkaen). Orkesterin kanssa olen vuosien aikana päässyt esittämään musiikkia Carusosta Elastisen räppikappaleeseen. Tyypillisintä musiikkia kuitenkin ovat olleet swingit ja vanha jazz Frank Sinatrasta Ella Fitzgeraldiin.

Lauluopintoja minulla on vuodesta 2008 asti. Olen opiskellut Henna-Mari Kattalakosken johdolla ja Jyväskylän Pop-Jazzopistossa opettajina Tiina Mustonen ja Hanna Seppälä, jolloin olin myös mukana á cappella yhtyeessä Kansan Roses.
Vuosina 2015-2016 opiskelin Äänekosken Kansalaisopistossa, opettajana oopperalaulaja Marie Finne-Bray. Viime vuonna aloitin Complete Voice Technique-metodin opiskelun Äänekosken Musiikkiopistossa Katja Kätkän johdolla, suoritus omalla konsertilla 15.3.2018 (https://www.facebook.com/199579387122735/videos/429377174142954/)

Lisäksi olen käynyt erilaisia seminaareja ja kursseja, kuten Riku Niemen Rytmiklinikan lauluopintoja opettajina mm. Maija Hapuoja, Jenna Bågeberg, Mikael Konttinen, johanna Iivanainen ja Tommi Soidinmäki.

Kilpailusijoituksiakin on tullut, mm. Dynamics karaokekisoissa.
Osallistumisia mm. Tangomarkkinat karsintoihin 3 kertaa, Tangoseniori 1. kerran, Kultakurkku 1 kerta.

Musiikin ja tangon merkitys:
Musiikki on aina ollut erittäin tärkeä osa elämää. Jos ei itse harrastamalla, niin kuuntelemalla. Olen kaikkiruokainen musiikin suhteen.
Tango edustaa mielestäni haastavinta tyylilajia kevyen musiikin puolella. Se asettaa laulajan taidoille suuret vaatimukset. Pidän tangoa suomalaisen sielunmaiseman parhaana kuvaajana. Tangon fraseeraamisen ja tunteen tulkinnan opiskelussa riittää tekemistä.

Tangomaestro-kilpailussa kinnostavinta on se iso haaste, mitä siinä pärjääminen edellyttää. Pidän kilpailua erittäin tasapuolisena, koska jo alkukilpailussa on kaksi tangoa esitettävänä. Järjestelyt ja etenkin kilpailuun liittyvä koulutus ja tiedon jakaminen meille osallistujille on mielekästä. Semifinaaliviikonloppu oli jännittävä ja hyvin järjestetty.

Odotan innolla finaalia ja treeni on jo alkanut täysillä.

Ystävällisin terveisin
Jari Haapamäki

jari_haapamaki_2

%d bloggaajaa tykkää tästä: