Finalistit – Merja Uimonen

Hei,

Olen laulanut koko ikäni. Ihan pienenä tyttönä lauloin hyppynaruun, kiven päällä seisoen. Tuuli heilutti hameen helmaa ja kuvittelin olevani oikea laulaja 🙂 .
Olen seitsenlapsisen perheen iltatähti ja sain pienestä pitäen kuunnella musiikkia, jota vanhemmat sisaret soittivat kelanauhurilta. Tutuksi tulivat niin tangot, kuin iskelmätkin.

Rokki ei ole minua koskaan kiehtonut, enkä vanhempana muiden ikätovereitteni tapaan käynyt nuorten pippaloissa, vaan suunnistin lavatansseihin. Tanssilavat ja tango ovatkin hienointa, mitä tiedän. Minusta tuntuu, että olen syntynyt väärään aikaan, niin paljon on kaihoa noissa entisajan lavatansseissa, että haluaisin elää sen ajan itsekin.

Ensimmäisiin laulukilpailuihin osallistuin 2001 ja sille tielle jäin, kun menestystä tuli. Viime vuosina kisat ovat jääneet vähemmälle, koska esiintymiset oman orkesterin kanssa vievät oman osansa viikonlopuista ja siinä pääsee tyydyttämään esiintymisviettiään. Erityisesti nautin lavakeikoista, siellä kun pääsee lähelle yleisöä.

TangoMaestro on hieno kilpailu, missä tangoa kohdellaan sen arvolle kuuluvalla tavalla. En kovin innostu uusista tangosovituksista, harvoin niistä on hyvää seurannut.
Sitä paitsi tangoja kyllä riittää jo valmiiksi, ei niitä tarvitse väkisin vääntää. Toivo Kärki on yksi lempi säveltäjistä, Unto Monosta unohtamatta. Reijo Taipale on yksi ylitse muiden tangon taitajista, omasta mielestäni. Hän on tehnyt pitkän uran laulajana.

Olen todella otettu ja iloinen pääsystä finaaliin, koska kisassa oli mielestäni erittäin hyviä laulajia. On myös hyvä asia, että on eri tangoja laulettavana.
Se tuo kisaan jännitystä ja myös orkesterisäestys finaalissa tuo kisaan omaa arvokkuutta.
Kiitos, että olette järjestäneet erilaisen tangokilpailun!

Merja

Kalajärvijuliste.docx

%d bloggaajaa tykkää tästä: