Finalistit – Oiva Makkonen

Hei!

Olen Oiva Makkonen Joutsenosta. 55-vuotiaana alkoi minun lauluharrastukseni, kun vaimo ehdotti minulle laulamisen aloittamista mieskuorossa. Siitähän se sitten minun aktiivinen lauluharrastukseni alkoi Mieskuoro Metsoissa Äänekoskella.

Yksinlaulu tuli mukaan vähän myöhemmin hankittuani kotiin karaokelaitteet. Karaokelaulaminen on ollut aktiivista varsinkin sen jälkeen, kun aloin kiertelemään Keskisuomen karaokekilpailuja.

2011 muutettuani takaisin Joutsenoon kuorolauluharrastus jatkui Karjalan Laulu-Veikoissa (Lappeenranta). Yksinlaulu on ottanut yhä suuremman roolin musiikin saralla minun elämässäni – varsinkin kun jäin työelämästä eläkepäiville. Laulunopetusta olen saanut noin 1,5 vuotta, opettajanani Teija Immonen Imatralta.

Laulun ohella harrastuksiini kuuluu myös tanssi. Vaimon kanssa on kierretty Suomen tanssipaikkoja yli 40-vuoden ajan. Hiihto, pyöräily ja kävely kuuluvat myös harrastuksiini.

Musiikkiin tutustuin nuorena lähinnä kuunnellen. 60- luvun iskelmät tulivat tutuiksi kotona isäni vanhaa transistoriradiota kuunnellen. Muistan niiltä ajoilta varsinkin Taisto Tammen, Reijo Taipaleen, Esko Rahkosen ja Olavi Virran esittämät kappaleet.

TangoMaestro-kisan löysin keväällä 2018 nettiä selatessa. Osallistuin Kouvolassa pidettäviin karsintoihin – ja yllätys, jatkoon mentiin. Nyt kisa on edennyt siihen vaiheeseen, että finaalissa ollaan. On kyllä hienoa olla tässä kisassa, kun saa laulaa juuri niitä tangoja, joita on lapsesta asti kuullut ja tanssinut nuorena miehenä näiden tangojen tahtiin. On myös mukava päästä laulamaan elävän musiikin säestyksellä, jota tuottaa ammattinsa osaavat muusikot. Olen aina pitänyt Toivo Kärjen säveltämistä tangoista, joita Taisto Tammi tulkitsee upeasti.

Oiva 15.6.2018_3569

%d bloggaajaa tykkää tästä: