Finalistit – Timo Uusikylä

Hei vaan kaikki,

Laulu ja musiikki ovat seuranneet mukanani aina alakoulusta saakka. Välillä on ollut hiljaiseloakin elämäntilanteiden ym. muiden kiireiden takia. Musiikkiperintöni katson saaneeni isäni puolelta. Hänellä oli vahva bassobaritoniääni ja hän soitteli latotansseja ennen ja jälkeen sotien kaksirivisellään. Äitinikin kyllä lauloi, mutta ei juuri halunnut tulla esiin. Isäni oli aina kannustamassa musiikkiin ja pisti pojan pyrkimään Turun musiikkiopistoon v. -65. Siellä opiskelin 7 vuotta laulu pääaineena. 90-luvulla opiskelin Varsinais-Suomen musiikkioppilaitoksessa. Kalevi Lahden johdolla tein laulun peruskurssit.

Työelämä meni kuitenkin elektroniikan parissa, mutta laulu on ollut aina hieno vastapaino. Teatteriharrastuksella on ollut edullinen vaikutus esiintymistilanteisiin – siinä on ollut tällaisen normaalisti vähän hiljaisen pojan mahdollisuus päästä roolin taakse. Katson koulutuksesta ja äänen ylläpitämisestä olleen myös hyötyä kun on tullut kelpuutetuksi ammattilasten joukkoon Turun kaupunginteatteriin ja Samppalinnan kesäteatteriin.

Eri kilpailujen myötä kevyt/ tanssimusiikki on tullut mukaan vasta viime vuosina. Kun viime vuoden kaksi finalistia kuulutettiin sisään, olin aivan hämilläni: tuli tunne, että nyt olen mukana sellaisessa, jota olen etsinyt – huippu orkesteri, aukottomat järjestelyt, kilpailijoiden arvostus ja valmennus pitkin matkaa.

Tämän vuoden finaaliin pääsy antaa roimasti itseluottamusta, mutta myös haastetta ja syventymistä. Tangon kirjo on moninainen, siksi se vaatii erityistä paneutumista. Täytyy muistaa myös se, että emme me ole yksin harrastuksemme pauloissa. Mukana kulkee läheinen/ läheiset ja ystävät, jotka kannustavat ja ovat samalla aaltopituudella mukana matkalla ja kisapaikoilla.

Finaalia kohti!

Hyvää kesää
Timo

20180324_161709

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: