Heikki Rahko

Aloitin laulamisen yleisölle Tiernapojissa 10-vuotiaana 1960-luvulla. Tällä perinnelajilla sai poikasena taskurahaa Joulun alla! Laulaminen jäi aikuistumisen yhteydessä. 1990-luvun alussa menin Paltamon kansalaisopiston lauluryhmään, kesäteatterin Tukkijoella-näytelmän kuoroon. Yhdessä laulaminen on mukavaa yhteisöllistä toimintaa ja pian laulaminen laajeni yksinlauluunkin.

Nykyisin laulaminen ja pienimuotoinen esiintyminen ovat minun ykkösharrastuksiani liikunnan ohella. Olen pyrkinyt parantamaan laulamistani paikallisten laulunopettajien ohjauksessa eri kansalaisopistoissa ja huomannut, että varttunutkin harrastaja pystyy kehittymään. Olen osallistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana laulukilpailuihin ja pidän niitä tärkeinä nimenomaan kehittymisen näkökulmasta. Kisoihin valmistautuessa on ainakin minun pakko keskittyä harjoittelemaan ja harjoittelun avulla kehittyminen tapahtuu.
Tangojen laulaminen on haastavaa, mutta samalla mielenkiintoista. Sanojen painotuksella ja niiden pituudella on suuri merkitys kuuntelijan saamaan vaikutelmaan. TangoMaestron kautta olemme saaneet oppia nimenomaan näistä asioista. Fraseerauksen kehittäminen on haasteellista. Toisen laulajan esityksestä on paljon helpompi huomata fraseerauspuutteita kuin omasta. Myös oppien siirtäminen käytännössä lauluesitykseen tarvitsee paljon harjoitusta.

Mukavia hetkiä laulunlyömille!

rahko


Tervetuloa finaalitapahtumaan!

LIPUT:
Ennakkoon nettilippu.fi 15 €, ryhmät (min 10 hlöä) 13 €
Ovelta 20 €

Varaa liput ennakkoon tästä:

nettilippu

%d bloggaajaa tykkää tästä: