Oiva Makkonen

Joutsenosta kotoisin olevan Oiva Makkosen lauluharrastus alkoi 55-vuotiaana, kun hänen vaimonsa ehdotti laulamisen aloittamista mieskuorossa. Siitä alkoi  aktiivinen lauluharrastus Mieskuoro Metsoissa Äänekoskella.

Yksinlaulu tuli mukaan vähän myöhemmin, kun kotiin hankittiin karaokelaitteet. Karaokelaulamisesta tuli aktiivista varsinkin sen jälkeen, kun Oiva Makkonen alkoi kiertelemään Keskisuomen karaokekilpailuja.

2011 Makkonen muutti Joutsenoon ja kuorolauluharrastus jatkui Karjalan Laulu-Veikoissa (Lappeenranta). Yksinlaulu on ottanut yhä suuremman roolin musiikin saralla  – varsinkin kun hän jäi työelämästä eläkepäiville. Laulunopetusta Makkonen on saanut opettajanaan Teija Immonen Imatralta.

Laulun ohella harrastuksiin kuuluu myös tanssi yhdessä vaimon kanssa – Suomen tanssipaikkoja on kierretty  yli 40-vuoden ajan. Hiihto, pyöräily ja kävely kuuluvat myös harrastuksiin.

”Musiikkiin tutustuin nuorena lähinnä kuunnellen. 60- luvun iskelmät tulivat tutuiksi kotona isäni vanhaa transistoriradiota kuunnellen. Muistan niiltä ajoilta varsinkin Taisto Tammen, Reijo Taipaleen, Esko Rahkosen ja Olavi Virran esittämät kappaleet.

TangoMaestro-kisan löysin keväällä 2018 nettiä selatessa. Osallistuin Kouvolassa pidettäviin karsintoihin – ja yllätys, jatkoon mentiin. Nyt kisa on edennyt siihen vaiheeseen, että finaalissa ollaan. On kyllä hienoa olla tässä kisassa, kun saa laulaa juuri niitä tangoja, joita on lapsesta asti kuullut ja tanssinut nuorena miehenä näiden tangojen tahtiin. On myös mukava päästä laulamaan elävän musiikin säestyksellä, jota tuottaa ammattinsa osaavat muusikot. Olen aina pitänyt Toivo Kärjen säveltämistä tangoista, joita Taisto Tammi tulkitsee upeasti.” Näin kirjoitti Oiva Makkonen tunnelmiaan vuosi sitten.

P1020086


Voit tilata liput finaalitapahtumaan suoraan netistä:

nettilippu

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: