Päivi Pentikäinen

Hei!

Olen Päivi Pentikäinen Nilsiästä, syntyjäni naapurikunnasta Varpaisjärveltä. Osallistuin ensimmäiseen TangoMaestro-kisaan kesällä 2016 melkeinpä hetken mielijohteesta. Koska kisa järjestettiin lähellä kotimaisemissa ja juontajaksi oli varmistunut legendaarinen Heikki Kahila ja Eino Grönkin istuisi finaalin tuomaristossa, ajattelin kuitenkin osallistua karsintaan. Ja eri vaiheiden kautta pääsinkin finaaliin ja toiselle sijalle naisten sarjassa. Tie siihen ei ollut toki helppo. Pidämme lypsykarjatilaa mieheni kanssa ja siihen aikaan poikamme olivat 5, 3 ja 1 -vuotiaita. Tuntui, että kuuden tangon ulkoa opetteluun ei löydy millään aikaa ja rauhaa. Onnekseni ympärilläni on ihmisiä, joiden huomaan lapseni ja lehmäni oli kuitenkin helppo jättää. Lämpimästi suosittelen osallistumaan alkukarsintoihin ja kokeilemaan, mihin omat rahkeet riittävät.

Olen laulanut lapsesta saakka ja esiintynyt koulujen juhlissa. Lapsuuden perheessäni laulettiin paljon, vanhemmiltani ja seitsemältä sisarukseltani löytyy lauluääntä. Isäni menehtyi vuosi sitten, hän lauloi paljon ja joka käänteessä, muisti paljon lauluja ulkoa. Tangomaestro vol.1 levylle laulamani Siks oon mä suruinen on henkilökohtaisesti isäni muistolle ja pitkään isäni omaishoitajana toimineelle äidilleni omistettu. Yhden hienoimmista kohteliaisuuksista sain jokunen vuosi sitten konsertin jälkeen Kalervo Kärjeltä, joka sanoi Siks oon mä suruinen- tulkintani menneen hänen top 5. Ja hän on kuullut niitä tulkintoja satoja!

Vuonna 2003 aloin käymään Matti Taskisen laulutunneilla. Vuosina 2008–2010 osallistuin myös Nilsiän musiikkileirin laulukursseille Maija Hapuojan ohjauksessa. Esiintymisiä on kertynyt lukuisista erilaisista kodin juhlista tansseihin ja kirkko- sekä salikonsertteihin. Joskus olen toiminut juontajankin ominaisuudessa.

Olen ollut mukana kahdella äänitteellä ennen Tangomaestro vol.1 levyn julkistamista. Lauloin taustoja Matti Taskisen Muisto vain levylle vuonna 2013. Matti Makkonen pyysi mukaan Ääretön Hiljaisuus joululevylle vuonna 2014. Kaikki levyn teokset on säveltänyt Sotkamolainen kanttori Risto Vähäsarja ja Vexi Salmi on sanoittanut kantaatin 8 laulua. Toiset 8 laulua on muiden sanoituksia. Sain kunnian laulaa levylle Jorma Sutisen kauniin tekstin Joulun Kirkas Lapsi. Oli huikea kokemus esiintyä 1200 ihmiselle Sotkamon täydessä kirkossa Matti Makkosen johtaman Nova Ensemble-orkesterin kanssa. Mukana levyllä olivat myös mm Esa Ruuttunen ja Annastiina Tahkola. Olenkin esittänyt Joulun Kirkas lapsi -laulun kaikissa Tangomaestro joulukonserteissa, ja se tullee pysymään aina jouluohjelmistossani.

Tangomaestro-kisan jälkeen syksyllä 2016 minua kohtasi yllättävä onni. Minulle myönnettiin Nilsiän kulttuuripalkinto, perusteluna lukuisat esiintymiset eri tilaisuuksissa sekä menestyminen Tangomaestro-laulukilpailussa. Kai sitä siis lehmien lypsyn ja lastenhoidon ohella on ehtinyt oikeasti keikkailemaankin! Ensimmäinen Kun sun mä näin- konsertti Sipoossa antaa odottaa hyvää: Mika Siekkisen orkesteri svengasi kuin hirvi eikä meillä laulajillakaan ollut hävettävää. Toivottavasti tulevat kolme konserttia saavat vielä jatkoakin ja saisimme mukaan myös ensimmäisen Tangomaestron, saman kylän Antti Holopaisen. Tulukeehan kuuntelemmaan ja ottakee nuapurittii mukkaan!

Valoa sydämiinne ❤
Päivi

promokuvia

%d bloggaajaa tykkää tästä: