Tangokonsertti-kiertue

FB_IMG_1526969916164

Kun sun mä näin -konsertissa kuullaan suomalaisia kulta-ajan tangoja ja ikivihreitä, säveltäjinä mm. Olavi Virta, George Malmsten ja Toivo Kärki. Laulusolistit – Timo Uusikylä, Sirja Suonpää-Väänänen, Eero-Veikko Häkkilä, Päivi Pentikäinen ja Eija Kettunen – ovat pitkänlinjan laulajia. Heidän ohjelmistonsa koostuu kevyestä klassiseen musiikkiin. Yksi yhteinen intohimo musiikin suhteen heillä kaikilla on – tango. Ohjelmistosta löytyy harvemmin esitettyjä helmiä, kuten Syysillan muistoja, Kun sun mä näin ja Tulivuori.

Konsertin solistit ovat TangoMaestro-tangolaulukilpailun finalisteja vuosilta 2016 ja 2017. Koko kilpailu perustuu puhtaasti ja ainoastaan musiikilliseen osaamiseen. Kilpailun tehtävä on nimenomaan vaalia, kehittää ja viedä eteenpäin aitoa tangon laulamista ja tyylinmukaista tulkintaa.

Tangolaulukilpailun taiteellisena johtajana toimii Matti Taskinen, jota kuullaan myös konsertissa. Mika Siekkisen luotsaaman tango-kvartetin sovitusten ja soitannan ihanteina ovat 1940-70-lukujen Suomi-tangon kulta-ajan orkestereiden ainutlaatuiset tulkinnat.

 

kiertue

TangoMaestro -kiertue alkoi huikeissa tunnelmissa Lilla Villanissa. Tunnelmallisessa konsertissa päästiin nauttimaan tyylinmukaisista ja syvällisistä tangotulkinnoista. Solistit – Eero-Veikko Häkkilä, Päivi Pentikäinen, Sirja Suonpää-Väänänen, Timo Uusikylä ja Matti Taskinen – tulkitsivat tunteella suomalaisia tangoja ja ikivihreitä. Säestyksestä vastasi kapellimestari Mika Siekkisen luotsaama orkesteri.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: