Juontaja ja tuomaristo

Juontaja Heikki Kahila

TangoMaestro-finaalin juontaa Heikki Kahila. Hän on yksi television suosituimmista suomalaisista uutisankkureista sekä viihteentekijöistä. Hän työskenteli Yleisradion pääuutislähetyksissä 14 vuotta ja toimi Ylen viihdetoimituksessa tuottajana ja toimittajana. Hän on juontanut useita televisio-ohjelmia ja esiintynyt useissa elokuvissa.

Kahila voitti Telvis-palkinnon parhaana miespuolisena televisioesiintyjänä vuosina 1970–1977. Hän lauloi myös Songilo-lauluyhtyeessä yhdessä tunnettujen televisioesiintyjien Aarre Elo, Jukka Virtanen, Alpo ”Apeli” Halinen ja Jani Uhlenius kanssa. Vuonna 2000 virallisesti eläkkeelle jäänyt Kahila pyrkii nyttemmin edistämään paritanssia, toimii ravintolaviihteen käsikirjoittajana, kolumnistina ja viihdekonsulttina.

Vuonna 2012 Kahila palkittiin elämäntyöstään Kultaisella Venlalla.


Matti Olavi Taskinen

Matti Olavi Taskinen on TangoMaestro- tangolaulukilpailun taiteellinen johtaja sekä finaalipäivänä pidettävien nostalgisten iskelmätanssien pääsolisti säestäjänään Tanguango Orchestra.

Taskinen on kuopiolainen baritoni, joka tunnetaan esiintyvänä taiteilijana sekä laulunopettajana.
Ohjelmisto koostuu kevyestä klassiseen musiikkiin.
Klassista laulua Taskinen on opiskellut Elias Palolan, Olavi Hautasalon ja Jorma Hynnisen oppilaana ja esiintynyt useissa maakuntaoopperoissa.
Laulunopettajana hän on toiminut v. 1998 asti.

Vuonna 2014 Taskinen julkaisi Olavi T. – Muisto vain -albumin, jolla hän tulkitsee Olavi Virran legendaarisia kappaleita 20-henkisen orkesterin kanssa. Olavi Virta onkin ollut Taskisen suurin innoittaja kevyen musiikin saralla.

Nykyisin Taskinen keikkailee ja konsertoi oman Matti Taskinen Bandin sekä Tanguango Orchestran kanssa.

mattiolavitaskinen.fi


Jyri Lipponen

lipposjyri

Jyri Lipponen on Levykauppa Äxän perustaja, toimitusjohtaja sekä markkinointipäällikkö. Lipponen perusti veljensä kanssa ensimmäisen liikkeensä Kuopioon vuonna 1997.
Tällä hetkellä liikkeitä on 10 sekä yksi Suomen parhaista nettikaupoista. Lisäksi Levykauppa Äx edustaa noin 40 artistia, joiden tuotemyyntiä se keikoilla hoitaa. Edustuksessa mm.
Juha Tapio, J. Karjalainen ja Vesa-Matti Loiri.

Lipposen mukaan globaaleja jättejä vastaan pystyy taistelemaan yksinkertaisella tavalla: tuntemalla asiakkaan ja palvelemalla tätä parhaiten sekä tekemällä yhteistyötä artistien ja levy-yhtiöiden kanssa. Levykauppa Äx onkin koko kansan levykauppa ja  pitkäaikaiset ja työhönsä sitoutuneet työntekijät tietävät kuinka asiakkaita palvellaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Asiakaslähtöinen palvelu ja intohimo musiikkiin lienevät syy siihen, että Levykauppa Äx on saanut ”Suomen paras Levykauppa” -tittelin 9 vuotta peräkkäin. Myös luovuus ja innovatiivinen markkinointi ovat olleet menestyksen salaisuus. Äx on voittanut ”Sinä olet kakkapylly”-kamppanjallaan Grafian Vuoden Huipuissa ”Kultahuippu” -palkinnon.

www.levykauppax.fi


Kirsi Rissanen

188252_211851205499009_1354617_n

Kirsi Rissanen valittiin Seinäjoen Tangomarkkinoiden kaikkien aikojen toiseksi tangokuningattareksi vuonna 1988. Esiinnyttyään viisi vuotta keikoilla oman orkesterin kanssa Rissanen opiskeli laulunopettajaksi. Sen jälkeen hän suoritti laulun diplomitutkinnon Anita Välkin oppilaana.

Kirsi Rissanen hallitsee musiikin genret tangosta jazziin ja oopperaan. Lisäksi hän esiintyy esim. kirkkokonserteissa. Vuosina 1980–1988 Rissanen oli mukana lauluyhtyeessä How Many Sisters. Nykyisin hänellä on nimeään kantava jazz- ja viihdekokoonpano Kirsi Rissanen Quintet sekä argentiinalaiseen tangoon erikoistunut trio Kirsi Rissanen & Tempo GlamouR. Rissanen tunnetaankin jazz/viihdemusiikin ja erityisesti Astor Piazzollan ja argentiinalaisen tangon tulkitsijana. Päätyönään hän toimii laulun lehtorina Lappeenrannan musiikkiopistossa.


Eino Grön

0153b

Vuoden 1958 iskelmälaulun SM-kilpailun voitto – sekä kotimaisen ja englanninkielisen iskelmän sarjassa että yleisöäänestyksessä antoi sysäyksen tulevalle menestykselle. Tuomareina istuivat Olavi Virta, Seija Lampila ja Toivo Kärki. Samana vuonna hän solmi levytyssopimuksen Musiikki-Fazerin kanssa ja lopullinen
läpimurto tapahtui seuraavana vuonna Kärjen kappaleella ”Liian paljon rahaa”. Grönin suosio kasvoi tangolevytyksillä, kuten ”Seinillä on korvat”, ”Sä kuulut päivään jokaiseen” ja ”Illan viimeinen tango”, joiden vuoksi häntä pidetään yhtenä merkittävimmistä nykyajan tangotulkitsijoista. Onpa häntä tituleerattu ”suomalaisen tangon ruumiillistumaksikin”.

Grön voitti Syksyn sävelen kappaleella ”Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa” vuonna 1997 ja hän sai Iskelmä-Finlandia-palkinnon elämäntyöstään suomalaisen iskelmämusiikin puolesta 2007. Seuraavana vuonna hän vietti 50-vuotisjuhlavuottaan konserttikiertueen merkeissä.

Viime vuonna Grön oli mukana 100 VUOTTA VIRTAA -juhlakonserttikiertueella.
Hän kuvailee suhdettaan Virtaan näin:
”Olavi Virran juhlakonserttikiertue oli minulle hyvin mieluisa tehtävä”, Eino Grön kertoo. ”Tutustuin Olaviin jo vuonna 1958 ja olin hänen kanssaan läheisessä yhteydessä aina kuolemaansa saakka. Hänen tulkintansa tekivät aikoinaan suuren vaikutuksen nuoreen laulajaan, ja vielä tänä päivänä omassa fraseerauksessani voi löytää jälkiä hänen tyylistään”, Grön sanoo.

Flash

%d bloggaajaa tykkää tästä: